Veel gestelde vragen over de Kindertrapleuning

Ik krijg vaak vragen over de kindertrapleuning. De antwoorden probeer ik zoveel mogelijk op deze pagina te beantwoorden.

Waarom een kindertrapleuning?

In eerste instantie wordt een kindertrapleuning aangeschaft om ongelukken te voorkomen. Maar er zijn meer voordelen: denk aan zelfredzaamheid van jullie peuter of kleuter.

De dingen die je kind zelfstandig kan doen, geven hem/haar zelfvertrouwen.

Voor welke leeftijd is de kindertrapleuning geschikt?

Zodra een kind kruipt, kan het meestal ook klimmen en vormt de trap een gevaar. Hiervoor gebruiken veel mensen een traphekje.

Als het kind loopt, kunt je ook beginnen met het trainen met traplopen. Dan komt de kindertrapleuning in beeld.

Over het algemeen wordt de leuning gebruikt vanaf het tweede levensjaar (soms wel wat eerder) tot en met 6 jaar.

Moet ik nog zagen aan de kindertrapleuning?

Nee, dat hoeft in principe niet. Na ontvangst van je bestelling, nemen wij telefonisch contact met je op en bespreken de lengte en vorm (recht of gebogen) van de verschillende onderdelen. Vervolgens leveren wij de leuning(en) exact op maat aan.

Moet ik gaatjes in de muur boren om de kindertrapleuning te monteren?

Ja, dit is de enige manier om een goede stevige constructie te maken. Overigens hoeft dit je niet te weerhouden om de leuning te plaatsen. Gemiddeld schildert/behangt men elke 6 à 7 jaar binnenshuis. Dat is ook precies de tijd dat de kindertrapleuning in een gezin van 2 à 3 kinderen wordt gebruikt.

De gaatjes zijn na demontage van de leuning eenvoudig te dichten en bij te werken. Bovendien moet je de gaatjes van het traphekje ook na die periode dichten. Dat gaat in één moeite door.

Ik ben op zoek naar een kindertrapleuning zonder montage aan de muur, is die er ook?

Kindertrapleuning.nl heeft onderzoek gedaan naar constructies die aan de bestaande trapleuning hangen. Dit bleek echter niet veilig genoeg en bovendien niet universeel toepasbaar aan elke leuning. Na verloop van tijd ontstaat er dan speling tussen de diverse onderdelen waardoor de kans op ongelukken juist groter wordt.

Kan ik de kindertrapleuning ook door jullie laten plaatsen?

Ja, dat is mogelijk. Ben je zelf niet in de gelegenheid of zie je er tegenop op de trapleuning zelf te plaatsen, kunnen wij dit voor je verzorgen tegen een meerprijs.

Afhankelijk van je woonplaats, variëren de kosten hiervoor tussen de 100 en 250 euro. Neem even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Zijn er veel ongevallen met een kind op de trap?

Jaarlijks vallen zo'n 120.000 kinderen van de trap. 8.000 kinderen houden daar letsel aan over. De kindertrapleuning kan dit percentage naar beneden brengen. Zie voor meer informatie valwijzer.nl

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur ons dan een bericht met de vraag en wij zullen deze zo snel mogelijk persoonlijk aan je beantwoorden.