FAQ

FAQ

 1. WAAROM EEN KINDERTRAPLEUNING?
  In eerste instantie wordt een kindertrapleuning aangeschaft om ongelukken te voorkomen. Maar er zijn meer voordelen: denkt u aan zelfredzaamheid van uw peuter of kleuter. De dingen die uw kind zelfstandig kan doen, geven hem/haar zelfvertrouwen.
 2. VOOR WELKE LEEFTIJD IS DE KINDERTRAPLEUNING GESCHIKT?
  zodra een kind kruipt, kan het meestal ook klimmen en vormt de trap een gevaar. Hiervoor gebruikt u een traphekje. Als het kind loopt, kunt u ook beginnen met het trainen met traplopen. Dan komt de kindertrapleuning in beeld. Over het algemeen wordt de leuning gebruikt vanaf het tweede levensjaar (soms wel wat eerder) tot en met 5 jaar.
 3. MOET IK NOG ZAGEN AAN DE KINDERTRAPLEUNING?
  Nee, dat hoeft in principe niet. Na ontvangst van uw bestelling, nemen wij telefonisch contact met u op en bespreken met u de lengte en vorm (recht of gebogen) van de verschillende onderdelen. Vervolgens leveren wij de leuning(en) exact op maat aan.
 4. MOET IK GAATJES IN DE MUUR BOREN OM DE KINDERTRAPLEUNING TE MONTEREN?
  Ja, dit is de enige manier om een goede stevige constructie te maken. Overigens hoeft dit u niet te
  weerhouden om de leuning te plaatsen. Gemiddeld schildert/behangt men elke 6 à 7 jaar binnenshuis.
  Dat is ook precies de tijd dat de kindertrapleuning in een gezin van 2 à 3 kinderen wordt gebruikt.
  De gaatjes zijn na demontage van de leuning eenvoudig te dichten en bij te werken. Bovendien moet u
  de gaatjes van het traphekje ook na die periode dichten. Dat gaat in één moeite door.
 5. IK BEN OP ZOEK NAAR EEN SYSTEEM ZONDER MONTAGE AAN DE MUUR. IS DAT ER OOK?
  Kindertrapleuning.nl heeft onderzoek gedaan naar constructies die aan de bestaande trapleuning hangen. Dit bleek echter niet veilig genoeg en bovendien niet universeel toepasbaar aan elke leuning. Na verloop van tijd ontstaat er dan speling tussen de diverse onderdelen waardoor de kans op ongelukken juist groter wordt.
 6. KAN IK DE KINDERTRAPLEUNING OOK DOOR U LATEN PLAATSEN?
  Ja, dat is mogelijk. Bent u zelf niet in de gelegenheid of ziet u er tegenop op de trapleuning zelf te plaatsen, kunnen wij dit voor u verzorgen tegen meerprijs. Afhankelijk van uw woonplaats, variëren de kosten hiervoor tussen de 100 en 250 euro. Neemt u even contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
 7. ZIJN ER VEEL ONGEVALLEN MET KINDEREN OP DE TRAP?
  Jaarlijks vallen zo'n 12.000 kinderen van de trap. 8.000 kinderen houden daar letsel aan over. De kindertrapleuning kan dit percentage naar beneden brengen. Zie voor meer informatie valwijzer.nl